Activiteiten kalender

  
:

Het Flanders Boys Choir, winnaar van de cultuurprijs 2018 van de stad  Sint-Niklaas, is op zoek naar zangtalent.


Vermits het koor uit jongens vanaf 9 jaar bestaat is er elk jaar plaats voor minimum 10 nieuwe zangers. Het koor rekruteert hiervoor vanaf het derde leerjaar en dit in de meeste scholen van Sint-Niklaas.


Geen nood echter als we de school van je zoon niet bezoeken. Iedereen is welkom en kan zich aanmelden bij het koor. Ook als je buiten Sint-Niklaas woont. Het repetitieschema laat dat immers toe. De vooropleiding start op 22 maart en is ofwel op vrijdag van 17u45 tot 18u30 of woensdag van 13u45 tot 14u30. De repetities vinden plaats in de lokalen van het College  te Sint-Niklaas.


Het Flanders Boys Choir  wordt ondersteund door de stad Sint-Niklaas en heeft een zeer gevarieerde werking. Naast optredens in binnen en buitenland is er jaarlijks een koorreis. Zo was het koor reeds in Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk, Duitsland,  Polen, Tsjechië en Groot-Brittannië . 


Indien je zoon interesse heeft om mee te zingen kan je het koor contacteren via  Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

Op woensdag 13 februari 2019 reikte de cultuurraad van Sint-Niklaas de 15de Cultuurprijs uit aan Flanders Boys Choir voor hun uitvoering van het Requiem van Mozart.

De Koninklijke Toneelvereniging Sint-Genesius won in de categorie “Culturele vereniging 2018” en Herman Cole kreeg de prijs voor “Culturele persoonlijkheid 2018”.

Er werd ook even stilgestaan bij het overlijden van Daan Anthuenis, voormalig cultuurattaché en -schepen van de stad Sint-Niklaas.  Ook ontslagnemend stadsbeiaardier Jos D’Hollander werd geëerd en bedankt voor zijn jarenlange inzet in de stad.

De filmpjes van de drie winnaars (gekozen uit 20 voordrachten) werden gemaakt door de Koninklijke Video-, Foto- en Digi Club Close-Up Sint-Niklaas (Marc Vercauteren en Etienne Audenaert).  Paul De Malsche zorgden voor de fotoportretten.

De winnaar van de Cultuurprijs 2018 (Flanders Boys Choir) ontving daar bovenop het beeldje ENIGMA van Frans Wuytack.

De Avond van de Cultuurprijs vond plaats op 13 februari 2018 in de stadsschouwburg. De productie en regie van deze avond was in handen van het bestuur van de cultuurraad. Annelies De Wolf stond in voor de presentatie. De muzikale omlijsting voor deze editie werd verzorgd door de verenigde koren van Sint-Niklaas, bijeengebracht door Bernard Foubert: Mozaïek en Jong-Mozaïek, Koritsia/Gynaika, Sint-Gregorius, Voix-là, Fine-Tuned, Fiori Musicale en Fenice.